8tv Catalunya cesa emisiones

Según informa el diario ARA podríamos estar ante las últimas horas de emisión de 8tv, no han 'vuelto' tras la etapa estival y no emite directo alguno hoy día

Poco más de 1 año ha durado el canal de televisión desde que abandonará su casa, Godó y Nicola Pedrazzoli se hiciera cargo de la emisora Catalana

https://es.ara.cat/media/8tv-hora-inminente-negro_1_4814870.html

Y el reportaje que ha publicado Comunicacio21:

Els pitjors presagis sembla que s’acabaran complint si no hi ha un canvi d’última hora: 8tv deixarà d’emetre aquest dissabte a mitjanit per decisió de l’administrador concursal, segons ha avançat l’Ara. Així doncs, Emissions Digitals de Catalunya, societat gestora de 8tv, no ha aconseguit nous inversors per sortir del concurs de creditors en el qual es troba.

Amb tot, el Govern treballa per aconseguir que no s’interrompi el senyal de 8tv. El secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Oriol Duran, ha demanat a l’administrador concursal una pròrroga de 15 dies per intentar trobar una sortida i evitar que la pantalla se’n vagi a negre. En paral·lel, es demanarà al CAC iniciar els tràmits per recuperar la llicència.

Cronologia d’una TV fallida

8tv va començar a emetre el 23 d’abril de 2001 impulsada pel Grupo Godó amb el nom de City TV només per a Barcelona, i poc a poc va anar ampliant la seva cobertura. El 2003, Godó es va adjudicar l’única llicència de TDT privada per a tot Catalunya. El 2006, City TV es va rebatejar com a Td8 durant uns mesos, i el novembre de 2006 adoptava l’actual 8tv.

El 2015, Godó va intentar aturar les pèrdues acumulades i revifar la cadena amb l’entrada de Mediaset en l’accionariat d’Emissions Digitals de Catalunya (societat gestora de 8tv), però l’operació no va funcionar i el grup de Fuencarral va sortir-ne dos anys després.

El 2017, Josep Cuní va deixar 8 al dia i l’any següent la cadena privada va perdre l’Arucitys d’Alfons Arús, els dos pilars de la programació. Des de principis de 2019, la graella de 8tv només emetia continguts enllaunats.

El 2021, Godó va vendre EDICA a OC 2022, empresa liderada per Nicola Pedrazzoli i creada amb altres inversors. Després d’un any de transició, per a la segona temporada la cadena va renovar la graella amb la incorporació de diversos fitxatges mediàtics. Però tot i la forta aposta, les audiències no van acompanyar, ja que només l’octubre de 2022 va arribar a l’1% de share, quedant per sota la resta de mesos.

A més, EDICA va perdre ingressos del lloguer de canals del múltiplex per la sortida, primer de Fibracat TV l’1 de gener de 2023, i després de Barça TV el 30 de juny.

El passat juny, l’empresa es va declarar en preconcurs de creditors i deixa la graella en la mínima expressió. A principis d’agost, EDICA va entrar en fase concursal.

Comentarios